Hlavní trenér kategorie U14 Michal Konečný pro nás zhodnotil vystoupení svých svěřenců v podzimní části sezóny.

Trenére mohl bys nám v pár větách zhodnotit podzimní část sezóny?

Podzimní část sezóny se nám výsledkově nepovedla. Deváté místo v tabulce je bohužel zasloužené, nedokážeme proměňovat těžce vytvořené šance a soupeři darujeme gólové šance po našich nevynucených chybách. Nicméně na druhou stranu musím říct, že na hráčích je vidět zlepšení zejména ve fotbalovém vnímání velkého hřiště, se kterým jsme měli na začátku sezóny problémy.

Máš nějaká utkání, které chceš v rámci podzimu vyzdvihnout?

Domácí zápas s Kuřimí, který jsme zvládli 4:1, kde výborně zahrál celý tým. Bohužel na tento výkon jsme nedokázali ve zbytku sezony navázat.

A nějaké nepovedená utkání se také našla?

Hned první utkání ve Znojmě mi dalo mnohé informace o současném týmu, a to že kluci na hřišti nechají všechno a makají do posledního hvizdu. Jedinou kaňkou v tomto utkání je bohužel fakt, že jsme v něm vyšli bodově naprázdno. Další nepovedené utkání bylo v Prostějově, kde jsme dostali šest branek a ani jednu nedali - respektive jsme si ani nevypracovali žádnou šanci na vstřelení branky.

Jak vypadal herní projev týmu v průběhu podzimu?

Ve většině utkání jsme se snažili o klidnou a bezpečnou rozehrávku od brankáře s postupným útokem až před soupeřova brankáře, kde jsme si měli poradit kreativitou a odvahou v soubojích jeden na jednoho. Ale ve hře se používali i jiné prvky hry, které se ve velkém fotbale již musí objevovat. Jedním takovým jsou dlouhé cílené míče za obranu. Bohužel pro tuto herní variantu nám chybí rychlejší a důraznější typy hráčů.

Kádr už jsme nakousli, ale vyzdvihl bys nějakou individualitu po podzimní části?

Nerad zmiňuji hráče individuálně, protože některé by to mohlo urazit, jelikož všichni se určitě za tento půl rok zlepšili. Většina z nich se zlepšila v mentálním chápání velkého fotbalu, někteří po fyzické stránce nebo v technických atributech.

Jaké jsou cíle v zimní bloku a do jarní části sezóny?

S celým realizačním týmem cílíme na fyzickou připravenost do jarních bojů. V jarní části bychom chtěli překvapit soupeře zrychlenou hrou dopředu.

Michale a máš něco závěrem co by jsi chtěl sdělit?

Zejména bych chtěl poděkovat celému realizačnímu týmu starších žáků. Jmenovitě Pavlovi Malimánkovi, Kubovi Mazánkovi, Alešovi Rokosovi a v neposlední řadě také Michalu Markovi, který už s námi bohužel netrénuje, za jejich nasazení a pomoc při organizaci tréninků a vedení utkání. Toto vše je pro mne, jako začínajícího trenéra, velmi potřebné a užitečné. V neposlední řadě děkuji rodičům, kteří nám své děti svěřují a vozí je na tréninky a podporují je ve sportu i v této nelehké době. A samozřejmě nesmím zapomenout na své svěřence, těm patří největší dík za to jak k celému tréninkovému a zápasovému procesu přistupují.