Velmi příjemně se hodnotila podzimní část sezóny hlavnímu trenérovi kategorie U17 Jindřichu Adamcovi.

Trenére mohl bys nám v pár větách zhodnotit podzimní část sezóny?

Podzimní část této sezony musím vzhledem ke všem okolnostem hodnotit kladně. Když přihlédneme, ke všem nástrahám, které jsme s celým týmem za poměrně krátkou dobu zvládli, tak byla podzimní část sezony úspěšná. Ať už to byl můj příchod k týmu, celkem rychlé seznámení s novými nároky, principy hry a herním systémem. Většina hráčů se musela adaptovat na dorostenecký fotbal po přechodu z kategorie starších žáků. To vše spojené s přechodem na střední školy, tak je naše postavení v tabulce i prezentace hry na slušné úrovni.

Máš nějaká utkání, které chceš v rámci podzimu vyzdvihnout?

Těší mě především to, že jsme byli nebo minimálně chtěli být ve většině utkání týmem, který určuje styl a tempo hry. Samozřejmě to nebylo vždy úplně podle našich představ. Ceníme si na týmu faktu, že šel do každého utkání s cílem na hřišti dominovat, být aktivní a soupeřepřehrát. Nebyli jsme tím týmem, který se soupeřům přizpůsoboval a čekal na jeho chyby. Vysoko v tomto ohledu řadím utkáni s Židenicemi, Třebíčí a Rosicemi.

A nějaké nepovedená utkání se také našla?

Bohužel i tato utkání nás neminula. Hráči si v tomto věku ještě nejsou schopni udržet výkonnostní křivku na konzistentní úrovni, proto se většina hráčů nevyhnula herním výkyvům. Ty měly samozřejmě vliv na hru, projev celého týmu a někdy i výsledek utkání. Herně se nám nepovedlo především utkání s Chotěboří a první poločas v Blansku. V některých dalších utkáních jsme dopláceli na individuální chyby, které nás stáli lepší výsledek a možná i lepší konečné umístění jako například utkání s Líšní a Hodonínem.

Jak vypadal herní projev týmu v průběhu podzimu?

Jak už jsem říkal, ve většině utkání jsme se snažili svůj herní styl praktikovat a soupeři vnutit. Což si myslím, že se nám více či méně dařilo a naše principy a nároky se v zápasech objevovali. Každý tým by měl mít svou osu týmu a ani my nejsme v tomto ohledu výjimkou. Snažíme se najít hráče, kolem kterých bychom měli a chtěli obehrávat a posouvat zbytek týmu. Ale jak již zaznělo výše, většina hráčů se nevyhnula herním výkyvům, a proto bych nerad vytrhával z naší práce jednotlivce. U všech hráčů se zatím snažíme chyby respektovat. Pracujeme ovšem na tom, abychom už je přestali opakovat a aby hráči začínali za své chyby, výkony a výsledky přebírat plnou zodpovědnost a následky s nimi spojené.

Jaké jsou cíle v zimní bloku a do jarní části sezóny?

Cíle zůstávají pořád stejné a co možná nejvyšší. Jako celek bychom chtěli tlačit na čelo tabulky. A i když naším týmovým cílem bylo umístění do 3 místa, tak bych nerad usnul na vavřínech a v jarní časti sezony bych chtěl pomýšlet na ještě výší mety. Po herní stránce bychom chtěli naši hru posunout na lepší úroveň a to zejména v tom, aby hráči zvládali hrát zápasy ve vysoké intenzitě po celou dobu utkání. V neposlední řadě chceme vychovat lídry a takové hráče, o které bude v dospělém fotbale zájem.

Jindro a máš něco na závěr?

Na závěr bych chtěl poděkovat hráčům, realizačnímu týmu a všem lidem kteří se na chodu týmu i celého klubu podíleli. Jejich práce si nesmírně vážím. V neposlední řadě rodičům za obrovskou podporu a všem přeji jen to nejlepší a spoustu spokojenosti v následujícím, doufám ještě úspěšnějším roce.