S trenérem nejstarší přípravkové kategorie jsme si popovídali o podzimní části sezóny.

Trenére mohl bys nám v pár větách zhodnotit podzimní část sezóny?

Skončenou podzimní část sezóny kategorie U11 (ročník 2013) bych hodnotil pozitivně. Sehráli jsme spoustu utkání, jak přátelských, tak v krajském přeboru. V této kategorii se ještě neevidují žádné tabulky což je velmi dobře. Hráči se snažili odehrát každý zápas naplno. Ne každý zápas jsme ovšem dovedli do vítězného konce. Musíme více zapracovat na dovednostech, herní odvaze, kvalitním zakončení každého hráče a koncentraci na zápasech. U některých kluků je vidět velký pokrok dopředu. Zrcadlo nám také nastavilo přípravné utkání proti Jihlavě, kde jsme hráli rozestavení 8+1 bylo vidět, že je to na hráče velký skok z 5+1.

Jak vypadal herní projev týmu v průběhu podzimu?

Herní projev nebyl od začátku ideální. Kluci si museli zvyknout hrát bez dvou opor, které jsme posunuli v podzimní části sezóny, o kategorii výše. Musím kluky pochválit, jelikož se s jejich absencí vypořádali velmi dobře a určitě je to posunulo v jejich výkonnosti kupředu.

Jaké jsou cíle v zimní bloku a do jarní části sezóny?

Musíme stále pracovat na rozvoji dovedností, rozehrávku od gólmana a také na komunikaci mezi hráči. Máme před sebou posledních 6 měsíců v přípravce. Pokusíme se všechny hráče co nejlépe připravit na přechod do mladších žáků, kde se hraje nejvyšší ligová soutěž SpSM. Kluci si také budou muset zvyknout na velké hřiště, které je od léta čeká.

Máš něco na závěr Radku?

Chtěl bych poděkovat všem hráčům za jejich píli a nasazení, rodičům za podporu a také trenérům za jejich čas a úsilí.