Josef Soural nám zhodnotil podzimní část sezóny kategorie U13.

Trenére mohl bys nám v pár větách zhodnotit podzimní část sezóny?

Druhý rok mladších žáků jsme začali tradičně na konci července, přípravu jsme si okořenili tradičním soustředěním. Podzim byl podobný těm předchozím obdobím. Několik zápasů bylo nad naše síly, některé jsme zvládli a bylo mnoho zápasů, které byly vyrovnané a o těch to u nás je. Když se láme chleba, v nasazení, odvaze, sebevědomí častokrát jsme ti druzí. To jsme celý podzim vnímali a chtěli tréninkem, komunikací zlepšit.

Máš nějaká utkání, které chceš v rámci podzimu vyzdvihnout?

Asi právě a hlavně ty, které byly vyrovnané a zároveň poučné. Povedl se nám zápas ve Znojmě, se Sigmou, ta sice přijela s ročníkem o rok mladším, ale Sigma je Sigma😊

A nějaké nepovedená utkání se také našla?

Tradičně se nám nedaří s Jihlavou. Hodonín a Kuřim jsme mohli taky zvládnout líp.

Jak vypadal herní projev týmu v průběhu podzimu?

Ten se u kluků hodně odvíjí od psychiky, výsledku a celkového vývoje utkání. Hodně se kluci divili, když jsem byl značně nepokojený, v poločase rozhodnutého utkání, s jejich výkonem a projevem. Prostě kluky zajímá nejvíc a logicky výsledek. Častokrát jsem je upozorňoval, že příště to stačit nemusí.

Kádr už jsme nakousli, ale vyzdvihl bys nějakou individualitu po podzimní části?

Kádr máme 18-ti členný. V brance se zabydluje víc a víc Lukáš Miřácký, obraně velí Lukáš Havel, ve středu hřiště spoléháme nejvíc na Daniela Bičíka a Josefa Kohouta a v útoku na Adama Chlubného. Ostatní jim zdatně sekundují a myslím, že na jaře vyskočí další. Potenciál na to rozhodně mají.

Jaké jsou cíle v zimní bloku a do jarní části sezóny?

Dostáváme se do období, kdy se chceme a u většiny už i můžeme věnovat síle, zpevnění. Tomu v zimě dáme hodně. Fotbal je hodně atletický, dynamický. To vše ruku v ruce samozřejmě s dovednostmi, technikou, prací s míčem. Pomalu už nahlížíme i do taktiky. Chtěl bych, aby kluci té hře víc a víc rozuměli. Pochopili ji.

Na závěr bych chtěl poděkovat svému kolegovi Markovi Halamovi, všem velmi aktivním rodičům a samozřejmě klukům za přístup a lásku k fotbalu.